ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Ανώπολη είναι κατάλληλος προορισμός για λάτρεις της άγριας φύσης, των επιβλητικών φαραγγιών και της μοναδικής ομορφιάς που διαθέτουν οι Μαδαρές της. Είναι εξίσου κατάλληλος προορισμός και για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν τις καταγάλανες παραλίες της επαρχίας Σφακίων αφού απέχει 15 μόλις λεπτά οδικώς από την θάλασσα.

Λευκά Όρη Πάχνες

Λευκά Όρη (Μαδάρες) Πάχνες:

Τα Λευκά Όρη ή αλλιώς Μαδάρες , καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα του νόμου Χανίων με μήκος 50 km και πλάτος 25 km. Έχουν 47 κορυφές από 2.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω, και η ψηλότερη αυτών είναι η Πάχνες με υψόμετρο στα 2454 μέτρα. Η θέα από την κορυφή είναι καταπληκτική. Η διαδρομή με τα πόδια είναι 5 ώρες περίπου, ενώ με μεταφορικό μέσο μειώνεται η διαδρομή σε 1 και μισή ώρα.

Φαράγγι Αράδαινας

Φαράγγι Αράδαινας:

Το φαράγγι της Αράδαινας απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από την Ανώπολη, και είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά φαράγγια όλης της Κρήτης. Έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα και βάθος 138 μέτρων. Στα τοιχώματά του φυτρώνει πλήθος από δέντρα και βότανα, ενώ στα βράχια βρίσκουν καταφύγιο αγριοκάτσικα ,μικρά θηλαστικά και πολλά σπάνια πτηνά. Το φαράγγι καταλήγει στην όμορφη παράλια Μάρμαρα.

Αρχαία Αράδαινα

Αρχαία Αράδαινα:

Σε απόσταση 4 λεπτών με το αμάξι , υπάρχει η αρχαία Αράδαινα , όπου μπορείτε να δείτε μερικά παλαιά σπίτια .

Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη:

Από το κέντρο της Ανώπολης, ξεκινά δρόμος προς το ύψωμα της Αγίας Αικατερίνης, από όπου μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος και το παραλιακό Λουτρό. Τα απομεινάρια της αρχαίας Ανώπολης, τμήματα των κυκλώπειων τειχών που περιέβαλαν την πόλη σώζονται ακόμη, κυρίως στη βόρεια πλαγιά του λόφου.

Φαράγγι Ίλιγγα

Φαράγγι Ίλιγγα:

Το φαράγγι του Ίλιγγα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Χώρας Σφακίων. Ξεκινάει από την Ανώπολη Σφακίων και καταλήγει στην πανέμορφη παραλία του Ίλιγγα. Το φαράγγι είναι εύκολα προσβάσιμο από την Ανώπολη. Η πρόσβαση στην κοίτη του Ίλιγγα επιτυγχάνεται από το ερειπωμένο χωριό Μουρί Σφακίων ή πάνω από την Ανώπολη Σφακίων οπου ο δρόμος της Μαδάρας οδηγεί στην περιοχή Αχλάδα . Από εκεί ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγει στην κοίτη,φτάνει κανείς στο σημείο οπου υπάρχει το 700 χρονών εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού το οποίο είναι γεμάτο από αγιογραφίες . Απέναντι από τον Τίμιο Σταυρό βρίσκεται η μοναδική πηγή νερού της περιοχής μέσα σε σπήλαιο πάνω στο μονοπάτι που οδηγεί στο Μουρί. Από την εκκλησία αυτή ξεκινάει η κατάβαση διάρκειας 3 ωρών ως τη παραλία του Ίλιγγα. Η πορεία μέσα σε αυτό ενδείκνυται ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Δασικό χωριό

Δασικό χωριό:

Το δασικό χωριό βρίσκεται 10 λεπτά οδικώς από τα διαμερίσματά μας. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την δροσια που προσφέρουν τα αμέτρητα δέντρα και την υπέροχη θέα του βουνού και των γκρεμών.

Φαράγγι Ίμπρου

Φαράγγι Ίμπρου:

Το φαράγγι της Ίμπρου βρίσκεται 30 λεπτά οδικώς από τα διαμερίσματά μας. Το τοπίο είναι πανέμορφο και η κατάβαση είναι σχετικά εύκολη. Το μήκος του φαραγγιού είναι 11 χιλιόμετρα και η πορεία διαρκεί 3,5 ώρες.

Παραλία Άγιος Παύλος Σφακίων

Παραλία Άγιος Παύλος Σφακίων:

Ο Άγιος Παύλος είναι μια πανέμορφη παραλία στη θέση Πίσω Αιγιαλοί, 3 χιλιόμετρα ανατολικά από την Αγία Ρουμέλη και 6 χιλιόμετρα δυτικά του Λουτρού, στην έξοδο από του άγριου φαραγγιού της Ελυγιάς. Η παραλία είναι εντελώς απομονωμένη από τον πολιτισμό, δεδομένου ότι ο μόνος δυνατός τρόπος για να έρθετε εδώ είναι με βάρκα ή με πολύωρη πεζοπορία. Το πιο κοντινά λιμάνια είναι η Αγία Ρουμέλη και το Λουτρό. Η πεζοπορία από την Αγία Ρουμέλη παίρνει 50'-60', σε ένα εύκολο δρομάκι κατά μήκος της ακτογραμμής

Παραλία Γλυκά νερά

Παραλία Γλυκά νερά:

Η παραλία Γλυκά Νερά είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής των Σφακίων. Ο δρόμος για να πάτε εκεί απέχει 15 λεπτά οδικώς από τα διαμερίσματά μας και 30 λεπτά με τα πόδια , σε ένα μέρος όπου τα Λευκά Όρη, καταλήγουν εντελώς κάθετα στην παραλία. Διαφορετικά χρειάζεται να πάτε στην Χώρα Σφακίων και να πάρετε από εκεί το καραβάκι . Η παραλία ονομάστηκε Γλυκά Νερά από το γεγονός ότι τα χιόνια που λιώνουν στα Λευκά Όρη, τροφοδοτούν τις υπόγειες διαδρομές του νερού που καταλήγει στην θάλασσα.

Παραλία Μάρμαρα

Παραλία Μάρμαρα:

Η παραλία Μάρμαρα βρίσκεται στη νότια ακτή της δυτικής Κρήτης, στην έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας. Η παραλία έχει βότσαλο και κρυστάλλινα νερά . Για να φτάσετε εκεί μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι της Αράδαινας ή να πάτε με το καραβάκι από την Χώρα Σφακίων.

Παραλία Ίλιγγας

Παραλία Ίλιγγας:

Η παραλία Ίλιγγας βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού του Ίλιγγα , 11 λεπτά οδικώς από τα διαμερίσματά μας . Αυτά που χαρακτηρίζουν την παραλία του Ίλιγγα είναι τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά, η βαθιά θάλασσα, το ψιλό και χοντρό βότσαλο και οι σπηλιές της βραχώδους ακτής.

Παραλία Λουτρό

Παραλία Λουτρό:

Το Λουτρό είναι ένα μικρό, γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο που απέχει 1,5 ώρα με τα πόδια από τα διαμερίσματά μας. Ένας άλλος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να πάρετε το καραβάκι από την Χώρα Σφακίων. Είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν μόνο μικρές βάρκες και θαλάσσια σκάφη.

Παραλίες Λύκος & Φοίνικας

Παραλίες Λύκος & Φοίνικας:

Οι παραλίες Λύκος και Φοίνικας διαθέτουν καθαρές ακτές και θάλασσες .Είναι προσβάσιμες οδικώς με απόσταση 30 λεπτά από τα διαμερίσματα μας ή και με καραβάκι από την Χώρα Σφακίων.